Saturday, September 6, 2014

Ο «οδικός χάρτης»

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται 
 Απο τη σοβαρή Ναυτεμπορική
ο «οδικός χάρτης» για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών



Όλες οι αλλαγές στους φόρους – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

 

 


Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% από αυτή τη σεζόν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Επίσης, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και αύξηση του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο, για αυτά τα δύο θέματα, δεν έγιναν συγκεκριμένες αναφορές από τον πρωθυπουργό ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού.
Επομένως, νεώτερα για αυτές τις δύο ελαφρύνσεις (δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και εισφορά αλληλεγγύης) θα υπάρξουν στις αρχές Οκτωβρίου και αφού θα έχει προηγηθεί η έλευση της τρόικας στην Αθήνα.
Για τον ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός, αφού τόνισε ότι έγινε λάθος στον υπολογισμό του φόρου το οποίο θα αποκατασταθεί χωρίς να επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες, έκανε λόγο για ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν. Εξήγγειλε μάλιστα ότι θα υπάρξει μείωση φόρου και για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα ακίνητα. Σταδιακά, υποστήριξε ο πρωθυυπουργός, ο ΕΝΦΙΑ θα μειώνεται ενώ θα μετατραπεί σε ανταποδοτικό φόρο.


Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, τους επόμενους μήνες θα καταρτιστεί ο «οδικός χάρτης» για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Οι μειώσεις θα είναι σταδιακές και στο πλαίσιο των αντοχών του προϋπολογισμού. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής:
  •     Επέκταση του μέτρου που ίσχυσε για τον κλάδο της εστίασης και σε άλλους κλάδους. Αυτό σημαίνει μετάταξη και άλλων κλάδων στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 13%
  •      Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή της κλίμακας φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, από το 42% που είναι σήμερα στο 32%. Αυτό το μέτρο θα ευνοήσει όσους έχουν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις άνω των 42.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
  •      Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15% 

No comments:

Post a Comment